René Lammers

5 juli 1972

-

15 augustus 2020

Je kracht, liefde en glimlach op je gezicht

blijven voor altijd in ons geheugen gegrift.

37 reacties geplaatst voor René Lammers

 1. Henk van de Wetering schreef:

  Beste René,

  Zoals jij de profielen van Management Drives persoonlijk kon maken, was een bron van inspiratie. Heerlijk om met jou te brainstormen over hoe het beter zou kunnen worden. Voor de KNVB Academie was je een prachtige docent arbitrage en als scheidsrechter een voorbeeld. We zullen je missen, maar de herinneringen en inspiratie zijn blijvend. veel sterkte Juanne en Lars, familie en vrienden.

 2. Joël Geurts schreef:

  Beste Juanne en Lars,

  Ik ben enorm geschrokken en stil geworden van dit trieste nieuws en wens jullie heel veel sterkte toe. Voor mij betekent het een stuk terug in mijn gedachte naar de studieperiode te Tilburg. In ons studentenhuis te Tilburg was er geen fijnere huisgenoot dan René. Zorgzaam, opgewekt, nuchter, en met de nodige humor zorgde René ervoor dat het leefbaar, schoon en vooral gezellig bleef in huis. René stond altijd voor iedereen klaar en was oprecht geïnteresseerd in de ander. Een speciale klik was er mede, omdat we op sportief gebied zoveel gemeen met elkaar hadden. Over voetbal en andere sporten konden we uren praten. In hetzelfde studentenhuis, een woonblok verder, hebben jullie elkaar leren kennen. Jullie voelden elkaar perfect aan en stilletjes genoten wij met jullie mee. Juanne en Lars; heel veel sterkte met dit zware verlies.

  Joël Geurts

 3. Miranda den Boer schreef:

  Lieve René,

  Jij hebt mij aangenomen bi NOC*NSF, waar ik nog altijd dankbaar voor ben.

  Fijne collega, fijne humor….dag grote, vriendelijke reus….

  Miranda den Boer

 4. Ingrid van Gelder schreef:

  Lieve Rene,

  Ons eerste contact, 15 jaar geleden op Papendal, zal ik nooit vergeten.

  Vol enthousiasme meldde ik me bij de balie voor een sollicitatiegesprek bij NOC*NSF SportAssist.
  Maar wat bleek: Ik was een week te vroeg!

  Toen ik snel wilde omkeren kwam jij, Rene, lachend van de trap: “Een week te vroeg, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Jij hebt er in ieder geval zin in! Neem een kop koffie, dan maken we vast kennis.”

  En wat had jij een kennis, over NOC*NSF, de georganiseerde sport, de afdelingen, de collega’s. En je deelde je kennis altijd vol trots en enthousiasme. Een betere voorbereiding op mijn sollicitatiegesprek kon ik mij niet wensen.

  De week erna kwam ik nogmaals op gesprek, dit keer op de juiste dag. Het ijs was al gebroken en 2 gesprekken later was ik aangenomen.

  Vele mooie jaren van samenwerking volgden. Van de kanobond tot autosport. Wat heb ik veel van je geleerd en wat heeft de Nederlandse sport veel aan je gehad. Dank voor alles, we zullen je missen..

  Juanne, Lars en alle nabestaanden wil ik graag veel sterkte wensen. Koester de mooie herinneringen aan Rene..

  Ingrid van Gelder

 5. Nicolette van Veldhoven schreef:

  We zullen je missen Rene. Jarenlang was jij voor mij een collega waarbij je altijd om advies kon vragen. Die vooral ‘ het blauwe proces’ goed in zijn vingers had, hetgeen heel fijn was voor een ‘ gele denker’ …. dank dank voor je fijne collegialiteit. Een moedig man zoals jij ook met je ziekte omging. Rust zacht.
  Veel sterkte samen met het dragen van dit grote verlies.

 6. Helma schreef:

  Lieve Juanne en Lars, en andere naasten van René,

  Wat een gemis voor jullie van jullie lieve man, vader, familielid. Ik wens jullie sterkte toe en alle kracht om dit verlies te dragen.

  René kwam op mij over als een rustige man, gedreven, een echte NOC*NSF-er. Gewaardeerd om zijn kennis én inzet, we zullen hem missen..

  Sterkte en René, het ga je goed, daar waar je naartoe bent gegaan..

  Helma

 7. Ester Hilhorst schreef:

  Lieve Juanne en Lars,
  Gecondoleerd met het overlijden van René. Wat een verlies. Ik heb René alleen ontmoet tijdens de kraamvisite van Lars, met het volleybalteam. Een trotse vader die alle ruimte gaf aan jullie. Tijdens de lunchwandelingen met Juanne heb ik vanaf de zijlijn een beetje jullie proces meegekregen. Hoe het echt is geweest, kun je denk ik alleen weten als je het ondergaat. Ik wens jullie samen en met jullie familie heel veel sterkte om het verlies een plaats te geven en om het leven zonder René op te pakken en vorm te geven. De liefde van en voor René die spreekt uit het overlijdensbericht nemen jullie mee. Ik hoop dat jullie veel mooie momenten kunnen koesteren.
  Veel liefs Ester Hilhorst

 8. Irene Eijs schreef:

  Dag René,

  Ik heb veel bewondering voor de manier waarop je jouw onrechtvaardige lot op een positieve manier vorm hebt weten te geven, samen met je gezin.

  Maar het blijft een veel te vroeg afscheid.

  Veel sterkte toegewenst aan alle nabestaanden en vrienden in deze moeilijke tijd.

 9. Ronald Van Tol schreef:

  Goedaardig, rechtvaardig, scherp, diplomatiek, strategisch, sportman, NOC*NSF, Papendal, voetbalman, voetbalcoach, voetbaltrainer, voetbalgrensrechter, voetbalvlagger, voetbal scheidsrechter, sportman, Heerenveen, betrokken, geïnteresseerd, bevlogen, vader en man…. ik ga je missen René!

 10. Rinda den Besten schreef:

  Ik heb Rene leren kennen als bestuurslid bij NOC*NSF. Hij was toen al gestopt met zijn reguliere werkzaamheden, maar deed ‘bijzondere trajecten’, dingen die hij interessant vond, waar hij kennis over had, en vooral: waar hij echt goed in was. Hij heeft ons enorm geholpen met verenigingsvernieuwing, governance, maar was ook een uitstekende ondersteuner van de Selectiecommissie die in 2019 een nieuwe voorzitter mocht zoeken. Ondanks zijn ziekte en soms beperkte energie, altijd aanwezig, met volle inzet, scherpte en enthousiasme.
  Ik heb genoten van onze samenwerking, was altijd blij om hem weer te zien, en diep onder de indruk van de openheid waarmee hij over zijn ziekte en vooruitzichten sprak; nuchter, eerlijk, met de nodige humor. Ik had hem nog zoveel goede jaren gegund, voor zijn gezin, voor hemzelf, voor ons.

  Het is niet voor te stellen dat hij er nu echt niet meer is.

  Ik wens al zijn geliefden enorm veel sterkte met dit verlies.

 11. Rob Barel schreef:

  Heel triest. René Lammers was de beste bondsdirecteur die we ooit gehad hebben in de triathlonsport. Hij was de enige die echte eenheid kon brengen dankzij zijn nuchtere kijk en inlevingsvermogen. Helaas toen ook te kort. We misten hem al direct na zijn afscheid en nu alleen nog maar meer.

 12. Sansherra Bokhorst schreef:

  Dag René, rust zacht……

  Voor Juanne, Lars, familie en vrienden heel veel sterkte en kracht gewenst in deze moeilijke periode. Mogen de herinneringen een troost bieden voor in de toekomst.

  Lieve groet, Sansherra Bokhorst – NOCNSF

 13. Joyce van der Meer schreef:

  Lieve Rene,
  Nu dan toch… Mijn gedachten gaan terug naar ons gesprek ongeveer 9 jaar geleden bij NOC*NSF. Op jouw rustige krachtige manier vertelde dat je wist dat je niet oud zou worden en aan de ziekte zou overlijden. Enorm veel respect voor de wijze hoe jij jouw leven na die tijd nog hebt geleefd. Quality time, daar ging het jou om en dat is gelukt. Wat ga jij gemist worden Rene. Om jouw inzet, intelligentie, humor, om de persoon die jou jou maakte. Je strijd is gestreden, je leven is geleefd, je mag uitrusten. Lars en Juanne, veel sterkte gewenst. Liefs, Joyce

 14. Huibert Brands schreef:

  Als je even niet oplet, gaan dingen vanzelf voorbij
  Met onze aandacht leggen we wat voorbij gaat voor eeuwig vast

  René leefde de laatste jaren intens bewust om dingen niet voorbij te laten gaan. In 2011 fietsten we samen met collega’s in twee teams, Tandje 28 en Femmes d’OlymPIEK de Alped’Huez op. René als eerste. Met onstuitbaar doorzettingsvermogen en levenslust.

  René leefde ons voor, zoals in zoveel dingen. Dat zullen we missen maar het gaat nooit meer weg.

  Huibert

 15. Yvonne Brom schreef:

  Heel veel sterkt en kracht toegewenst Lars en Juanne. Ik ken jullie maar kort maar met veel bewondering en respect heb ik dit jaar gezien hoe fantastisch gezin jullie zijn. Met veel bewondering en respect heb ik gezien hoe jullie samen steeds weer positief met de ziekte van Rene om zijn gegaan.Er alles uitgehaald hebben. Lars ondanks je verdriet was je steeds positief en gezellig op school met regelmatig een humorvolle opmerking. De kracht van je vader leeft in jouw voort.

  Yvonne Brom

 16. Frank en Danielle Schaeffer schreef:

  Heel veel sterkte en kracht toegewenst Juanne en Lars met het verlies van je man en je vader. We denken aan jullie! Liefdevolle groet,
  Frank en Danielle

 17. Gerard van Oortmerssen - Voorzitter Patiëntenplatform Sarcomen schreef:

  Beste familie,
  Hoewel niet onverwacht, kwam het bericht dat René is overleden hard aan. In de periode dat ik René heb mogen kennen ben ik hem erg gaan waarderen. René heeft zich een aantal jaren ingezet voor de patiëntenorganisatie van de zeldzame ziekte die hem uiteindelijk fataal is geworden. Hij verzorgde de redactie van ons magazine. Dat deed hij op een manier die helemaal past bij het beeld dat ook in andere berichten op deze pagina naar voren komt: rustig, vriendelijk, effectief en met hoge kwaliteit. Hij heeft ook zelf een artikel in het magazine geschreven, in 2015, toen hij op de fiets de elfstedentocht had gereden. Een geweldige prestatie, 235 km fietsen op één dag, zeker als we bedenken dat hij al 5 jaar daarvoor de diagnose GIST had gekregen. Hij had iets gepresteerd wat hij zelf niet voor mogelijk had gehouden. Het tekent de sportman maar ook de manier waarop hij met de ziekte omging.
  De manier waarop René omging met zijn ziekte was bewonderenswaardig en was inspirerend voor andere patiënten: hij accepteerde de onvermijdelijke realiteit maar bleef positief en greep nieuwe kansen. Het Patiëntenplatform Sarcomen is dankbaar voor wat hij voor ons heeft gedaan.
  Wij wensen Juanne, Lars en verdere familie veel sterkte.

 18. Gerard Brundel schreef:

  Beste familie, een heel bijzonder mens is van ons heen gegaan. Ik heb René leren kennen bij de vv Hooglanderveen. Omdat ik als scheidsrechter in het begin van de automatisering van de wedstrijden nogal eens problemen had dan was het René die altijd een oplossing aandroeg. Je gaat dat waarderen en als je dan meer ‘naar elkaar omkijk’ dan zie pas hoe vaak René op en rond de velden te vinden was. Wat ik ook zo bijzonder vond was dat hij altijd voor iedereen een ‘bemoedigend woord’ had als dat nodig was. Het kon dan ook niet anders dan dat René vrijwilliger van het jaar werd bij de vereniging.
  We zullen deze geweldige, gedreven, sportman dan ook heel er gaan missen. Maar ons gemis staat natuurlijk niet in verhouding tot jullie enorme gemis. Ik wens jullie heel veel sterkte en veel kracht in de verwerking van het overlijden van jullie ’topper’.

 19. Henk Verschuur, voorzitter Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG) schreef:

  Beste familie van Rene,
  Bij deze wil ik u oprecht condoleren met uw verlies namens het bestuur van de FOG.
  Wij hebben Rene leren kennen als een man met een grote passie voor verbetering van de toekomst van de georganiseerde sport.
  Wij denken met respect terug aan de krachtige inhoudelijke discussies die altijd met gevoel voor kwaliteit in gedrevenheid en wederzijds respect gevoerd werden.
  Gedrevenheid en respect en een groot sporthart zijn dan ook de woorden waarmee wij aan Rene terug zullen blijven denken.
  Wij wensen u veel sterkte in deze tijd.
  Namens het bestuur van de FOG,
  Henk Verschuur
  Voorzitter

 20. Kayan Bool schreef:

  René,

  Ik heb genoten van onze sparringsmomenten en de scherpte die jij hierin wist te brengen. Alles moest je kunnen uittekenen anders was het nog niet scherp genoeg. Dank voor alle inzichten, wijsheid en plezierige samenwerking. Je bent en blijft held.

 21. Tess van Breugel - NOCNSF schreef:

  Dag Rene,

  Dat bericht in de mail van NOCNSF kwam binnen…. Ik ben er even stil van gevallen.

  En gelijk ben ik terug in Frankrijk, Alpeduzes 2011. wat hebben we daar gelachen, gevloekt en geploeterd. maar met Tandje28 en Femme d’Olympiek toch maar even flink geld op gehaald en vooral genoten van het samenzijn met elkaar en toewerken naar dat ene doel. ook dat doel stond toen al in het teken van je ziekte.
  ik heb met bewondering gekeken hoe jij je pad bewandelde.
  René bedankt voor alles we gaan je ontzettend missen.

  Heel veel sterkte voor je vrouw en zoon. En natuurlijk ook de familie en vrienden

 22. Sanne van Til schreef:

  Lieve Juanne, Lars en familie,

  Heel veel sterkte, kracht en liefde gewenst in deze moeilijke tijd. Houd elkaar stevig vast, het gemis zal groot zijn. René was een waardevolle collega van ons, ook wij gaan hem missen.

  Liefs, Sanne

 23. Renzo en Mendy Broer schreef:

  Lieve Juanne en Lars,

  Heel veel sterkte gewenst met dit grote verlies!

  Wij hebben René leren kennen bij vv Hooglanderveen. René was Renzo zijn allereerste trainer en Lars speelde ook in dat team. Dat jaar werden ze kampioen. Volgens René moest een kampioenschap op een waardige manier gevierd worden. Want dat maak je niet vaak mee, zei hij altijd. Dat is zeker gelukt, het werd een knalfeest! In de jaren hierna kwamen we elkaar vaak tegen, doordat Lars en Renzo vaak bij elkaar in het team speelde. Zelfs afgelopen winter stond René met zijn verslechterde gezondheid training te geven aan de jongens. Echt diep respect! Afgelopen seizoen werden de jongens weer kampioen. Zelfs toen stond je aan de zijlijn, terwijl je net uit het ziekenhuis kwam.
  Wij herinneren René als een lieve, zorgzame, zeer postieve en fanatieke man.

  Rust zacht René

  Liefs Renzo en Mendy

 24. Thamar Pijl en Hans Maaskant schreef:

  Lieve Juanne en Lars,

  Wij willen jullie graag heel veel sterkte wensen met het verwerken van dit verlies. Veel te jong natuurlijk, en veel te vroeg voor zijn gezin en ieder die René liefheeft.

  Lars, je hebt tijdens de ziekte van je vader zoveel karakter en doorzettingsvermogen getoond, je bent een bikkel. We hebben hier veel bewondering voor, weet dat de deur altijd voor je open staat als je er een keer over wil praten.

  Namens Team Huiswerk Hoogland(erveen),
  Thamar en Hans

 25. Theo en Gerry Driessen schreef:

  René

  Wij willen jou bedanken dat jij bijna 20 jaar onze schoonzoon was.
  Wij beloven jou dat wij voor Juanne en
  Lars altijd klaar zullen staan.

  Dag René

 26. Rob Loffeld leider 3e elftal schreef:

  Rene, Ik heb je leren kennen als een goedlachse zachte aardige man, prettig in de omgang en je stond ten alle tijden klaar om iemand met raad en daad terzijde te staan. Ook je interessante discussies over voetbal zullen mij altijd bij blijven .
  Wanneer ik tegen ingewikkelde problemen aanliep kwam je altijd met een snelle oplossing of je ging er achter aan en kreeg ik naderhand een oplossing waar ik dan weer mee verder kon. Bedankt voor alles en ik wens je familie kracht en heel veel sterkte toe in deze zware tijd, namens het 3e elftal en mezelf, bedankt voor alles.

  Rob Loffeld

 27. Gradus Traa schreef:

  Beste familie, namens alle scheidsrechters van vv vv hooglanderveen heel veel DANK voor alles wat je voor ons deed. Een lieve en fijne man veel te vroeg overleden. I
  Ik wens zijn vrouw en Lars heel veel sterkte. Ik zal hem niet gauw vergeten naam van alle scheidsrechters Esther Jasper focks en Gradus Traa

 28. Rob Loffeld leider 3e elftal schreef:

  Rene ik heb je leren kennen als een goed lachse zacht aardige man , prettig in de omgang en stond ten alle tijden klaar om je met raad en daad terzijde te staan . ook je interessante discussies over voetbal zullen mij altijd bij blijven .
  En wanneer ik tegen ingewikkelde problemen aanliep kwam je altijd met een snelle oplossing of je ging er achter aan en kreeg ik naderhand een oplossing waar ik dan weer mee verder kon .bedankt voor alles en ik wens je Familie kracht en heel veel sterkte toe in deze barre tijden namens het 3e elftal bedankt voor Alles.

  Groet Rob Loffeld

 29. Gert van den Hul schreef:

  Beste René
  Wat was jij een positief mens, Zo lang ziek zijn en dan daar zo mee om kunnen gaan.
  Ik heb daar grote bewondering voor, je was rustig en wat stil als ik je zag op het voetbalveld.
  Het duurde vrij lang voordat ik met je in gesprek kwam, ook omdat ik niet wist wat ik er mee aan moest.
  Toch heb ik de moed op kunnen brengen om in gesprek te komen met jou. Je stelde dat heel erg op prijs
  Ook toen ik vroeg naar je gezondheid was je daar heel open in en waardeerde jij mijn belangstelling naar jou toe.
  Deze gesprekjes hebben daarna nog een paar keer plaats gevonden, ook de laatste mailwisseling die ik
  met jou had, nog maar kort geleden was zeer warm. Ook op voetbalgebied, jij wedstrijdzaken en ik zelf de ledenadministratie was de samenwerking altijd prima.
  René ik wil je bedanken voor al het werk wat je gedaan heb, en ook de fijne gesprekjes die we hadden.

  Juanne, Lars en verdere familie gecondoleerd. Heel veel sterkte.

  Gert van den Hul

 30. Joep Heddes schreef:

  René, ik wist dat het moment zou komen, maar dan is het toch nog erg schrikken als het bericht komt dat je bent overleden.. Wat ben ik blij dat ik je heb gekend. Een man met wilskracht, daadkracht en een ontzettend talent voor organiseren en regelen. Ook tijdens je strijd tegen deze vreselijke ziekte regelde en organiseerde je alles. Voor jezelf en je familie zette je altijd een punt op de horizon om maar vooruit te kunnen blijven kijken. Rondom het voetbalteam, waarin onze zoons samen voetbalden en binnen het wedstrijdsecretariaat had je alles duidelijk en strak geregeld en je was altijd bereid om te helpen. Lars mag trots zijn op zijn vader. Ik zal je missen en wens Juanne en Lars heel veel kracht.
  “Er is niets dat voorgoed verdwijnt, als men de herinnering bewaart” . Joep Heddes

 31. Michael Tramper schreef:

  René, zelden heb ik een onbaatzuchtiger persoon mogen leren kennen als jij. Ik ben dankbaar dat ik je heb mogen kennen.
  Rust zacht.

  Michael Tramper

 32. Maarten van Eijk schreef:

  René,

  En dan is het stil………….., stil na lezen van het droevige bericht en de bewustwording.

  Een bijzonder en goed inlevend persoon met enorme inzet en passie. De oneerlijke strijd ben jij dapper en moedig aangegaan!.

  Dank voor alles.

  Mijn condoleances voor Juanne, Lars en familie.

 33. Elles van den Berg schreef:

  Lieve Juanne en Lars,

  Toen ik deze pagina opende zag ik voor het eerst het gezicht van Rene. Ik heb hem nooit ontmoet, maar had toch een beeld van hem dat aardig overeenkomt met de foto. Een echte Fries met een sympathiek gezicht en een mooie glimlach, zoals jullie zelf ook op de kaart schrijven. Wat een vechter moet hij zijn geweest. Hij heeft de strijd tegen zijn ziekte niet verloren, maar dubbel en dwars gewonnen. Wel tien jaar, waarmee hij echt het verschil moet hebben gemaakt, vooral voor Lars. Pas 13 jaar ben je, of zou je moeten zeggen ‘al’ 13 jaar? Je hebt je vader gelukkig echt goed kunnen leren kennen en jullie hebben veel herinneringen mogen maken samen. Daar heeft je moeder me regelmatig over verteld, met name over alle voetbaluitjes. Helaas komen er nu geen herinneringen meer bij, maar de gedachte dat er ook geen nare herinneringen meer bij komen, is misschien een kleine troost. Ik wens jullie heel veel sterkte toe met het verwerken van dit intense verdriet en hoop dat jullie binnenkort de acceptatie kunnen voelen en de rust kunnen vinden in jullie zelf. Kijk terug naar alle mooie herinneringen en straks ook weer vooruit. Ik heb een kaarsje voor Rene opgestoken en hoop vrijdag meer over hem te horen, zodat ik hem toch nog een beetje kan leren kennen.
  Veel liefs, Elles (een collega van mama)

 34. Frank van Zijll schreef:

  René,

  Het werd even stil in mij toen ik het bericht binnenkreeg dat jij was overleden.
  Dit is iets unieks zoals jij en anderen weten.
  Uniek dat was jij ook. Wat een enorme mooie drive had jij, wat een inzicht en inzet. Fantastisch.
  Een oneerlijke strijd heb jij enorm dapper gestreden, ook daar had jij een enorme drive en plande jij gewoon dwars door alles heen.
  Dank voor alles, ik maar zeker ook anderen gaan jou heel erg missen.

  Juanne en Lars gecondoleerd enorm veel sterkte ??

  Frank van Zijll

 35. Fiona Schussler schreef:

  Dag Rene,

  Ik schrok en viel even stil toen ik het nieuws hoorden.

  Ik ken je alleen van het voetbal.
  Even kletsen op zaterdag.
  Ik zal deze gesprekjes, je droge humor missen.

  Altijd bereid en bereikbaar als ik je belde om hulp omdat ik af en toe vergat wat door te geven. Geen probleem voor jou. Er was altijd een oplossing.

  Rene bedankt voor alles we gaan je ontzettend missen.

  Heel veel sterkte voor je vrouw en zoon. En de familie.

 36. Christie Brouwer schreef:

  Lieve René,

  “als het niet kan, is het nog nooit gebeurd”

  Dit is een uitspraak van jou die ik nog regelmatig aanhaal, uiteraard mét bronvermelding.

  Maar dit kon dus wél.

  Zoveel aan je te danken, zoveel van je geleerd. Rust zacht!

  Lieve groet,
  Christie

 37. Marij Luijkx schreef:

  Soms verdwijnt er iets liefs, maar is het de liefde die blijft.

  Heel veel sterkte voor nu en in de toekomst.

  Liefs Marij

Teken dit condoleanceregister

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De maximale bestandsgrootte is: 2 MB. U kunt alleen afbeeldingsextensies uploaden. Drop file here