Eerbetoon | Uitvaart in Grand Café
Een betekenisvolle uitvaart in Woerden en omgeving
uitvaart Woerden, uitvaart Kamerik, uitvaartbegeleider Woerden, begrafenis Woerden, crematie Woerden, begraafplaats Woerden
608
post-template-default,single,single-post,postid-608,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Blog – Afscheid in een Grand Café

De familie wilde afscheid nemen zoals het bij hun dierbare overledene paste.

Hij kwam graag op het plein, een terrasje pakken voor een koffietje of een borreltje. Al snel was duidelijk dat zijn afscheid zou plaatsvinden in het Grand Café op het plein. Alles was besproken en geregeld, het Grand Café was er klaar voor en wij ook.

Op de dag van de uitvaart was het prachtig weer. Op het plein was het druk, de terrassen zaten vol.

Om dan voor de rouwauto het plein op te lopen, is toch apart. Je voelt de aanvankelijke verbazing of misschien zelfs ongemak van de pleinbezoekers. Van de mensen die aan het lunchen zijn en zich bijna verslikken in hun broodje. Op z’n minst voelde het wat onwennig.

Al lopende besefte ik mij dat ik dit juíst heel mooi vind. De dood niet op een begraafplaats of een crematorium weggestopt, maar gewoon in ons midden. Midden in het dagelijkse leven.

Het afscheid in het Grand Café was prachtig. Juist omdat het zo paste bij de overledene, herkenden alle genodigden hem in het afscheid. Natuurlijk liep er hier en daar ook wel een verbaasde genodigde de zaal binnen, verbaasd over de locatiekeuze. Na afloop was iedereen vol lof. Ze vonden het fijn dat de overledene tijdens de borrel nog in hun midden stond. In een groepje om de kist heen staan met een glas wijn in de hand, mooie herinneringen ophalend. Dat doet goed.

‘De dood niet op een begraafplaats of een crematorium weggestopt, maar gewoon in ons midden. Midden in het dagelijkse leven’

 

Een paar uur later verliet de overledene, omringd door zijn familieleden en vrienden, het Grand Café. Wederom tussen de tafeltjes op het volle terras door. De naastliggende kerk luidde op dat moment de klokken. Het was muisstil op het plein. Heel langzaam liep ik de auto weer voor, voor de laatste keer het plein af.

Iedereen had kippenvel; ik ook.

 

Eerbetoon Uitvaartbegeleiding, uitvaart Woerden.